Menu

Corlu - do Corlu

Ukázať filtre

Corlu

  • Všeobecné informácie

    Úradný jazyk: turečtina
    Časové pásmo: UTC +3
    Mena: Turecká líra (TRY)

  • Výroba Rakı

    Provicnia Tekirdağ je známa pre svoju výrobu Rakı. Je to vodka vyrobená z hrozna alebo fíg. Tajomstvo chute Yeni Rakı a jej verzie Tekirdağ Rakısı, zrejme spočíva vo vode z artézskej studne v Çorlu.

  • Medzinárodní susedia

    Mesto Çorlu leží na polostrove Východnej Trácie (Doğu Trakya), ktorá hraničí s Gréckom na západnej strane a Bulharskom na severe. Tento kraj má teda naozaj silný balkánsky charakter.

  • Prehánky

    Keď prídete do Çorlu, pamätajte, že tu často prší. Aj počas leta. Avšak, teplé podnebie robí zrážky znesiteľnejšími a osviežujúcimi.

Čo nevynechať v Corlu?

Corlu je mesto, ktoré leží na severovýchode Turecka, v provincii Tekirdağ. Nachádza sa v európskej časti krajiny, veľmi blízko k Marmarskému moru a len približne sto kilometrov od Čierneho mora. Približne rovnaká vzdialenosť to je aj do Istanbulu. Mesto Corlu sa začalo rozvíjať najmä v 90.tych rokoch, od kedy priťahuje stále viac a viac turistov.

Pohybovať sa po meste je najjednoduchšie peši, v mini autobusoch (ktoré miestni volajú dolmuş) alebo na bicykli. Spomínané dolmuş mini autobusy fungujú bez prestávky a sú veľmi lacné. Vďaka nim sa dostanete do rôznych častí mesta, do okolitých dedín či na pláž. Najbližšie pobrežie Marmarského mora leží iba 20 kilometrov od mesta.

Raki vodka a známe mäsové guľôčky, Köfte, ktoré sa podávajú so zeleninou a bylinkami, sú charakteristickými pochutinami tejto tureckej oblasti. Majú veľa variant. Môžu byť uvarené, pečené či vyprážané. V provincii Tekirdağ sa však najčastejšie pripravujú spolu s cesnakom, korením, čili a kmínom. Pikantné, no veľmi chutné.

Ak chcete ísť do baru a vyskúšať miestne delikatesy či pivá, miestni vám určite odporučia vyhnúť sa centru. Mimo centra sú ceny veľmi prijateľné a atmosféra naozaj turecká. Vezmite niekoho so sebou, vyberte si ten najlepší bar a zábava môže začať.

Avšak, čo ak sa namiesto spoliehania na miestnych, uprednostňujete skôr overené tipy na reštaurácie? V časti Hidiraga Mah nájdete populárnu reštauráciu Saydanlar Kanaat Lokantasi, ktorá má vysoké hodnotenia na internete. Ďalším obľúbeným miestom je tiež Picnic, kde si môžete dať večeru priamo pod holým nebom. Túto reštauráciu nájdete na Önerler Mevkii, İstanbul Cad. 67 / A.

✔️ Existujú v eSky.sk nejaké špeciálne ponuky leteniek do Corlu?

Na webovej stránke eSky.sk pravidelne sprístupňujeme špeciálne ponuky leteniek. Sledujte nás a nechajte sa inšpirovať!

✔️ Môžem sa postarať o cestovné poistenie pri rezervovaní letov do Corlu?

Na webovej stránke eSky.sk si pri rezervácii leteniek môžete tiež zakúpiť rôzne druhy poistenia, podľa Vašich potrieb. Vďaka tomu bude Váš výlet bezpečný a pohodlný.

✔️ Keď si objednám letenky do Corlu, môžem si tiež rezervovať ubytovanie na mieste?

Na webovej stránke eSky.sk ponúkame vyhľadávač ubytovania, vďaka ktorému sa môžete starať o svoje ubytovanie v mieste, kam cestujete, ešte pred cestou. Ubytovanie je možné rezervovať nezávisle od letenky alebo ako súčasť balíka Let + Hotel.

✔️ Ktoré letecké spoločnosti ponúkajú letenky do Corlu?

V eSky.sk zabezpečujeme, aby ponuka letov do Corlu zahŕňala nielen nízkonákladové letecké spoločnosti, ale aj tie, ktoré sa špecializujú na vysoký štandard.

Letiská v Corlu

Obľúbené letecké spoločnosti na trase do Corlu

Hľadáš ubytovanie? Pozri najlepšie hotely v Corlu

Nájsť hotely v Corlu