Menu

Frankfurt - do Frankfurtu

Ukázať filtre

Frankfurt

  • Všeobecné informácie

    Úradný jazyk: nemčina
    Časové pásmo: UTC+2 (leto), UTC+1 (zima)
    Mena: Euro (EUR)

  • Naplňte si pohár!

    Každoročne sa tu v auguste oslavuje Apfelweinfestival - festival jablčného vína, ktorý trvá jeden týždeň. Môžete ho piť na námestí Roßmarkt (každý večer od 11:00 rána do 11:00 večera a cez víkendy od 11:00 rána do polnoci).

  • Milujete dobrodružstvo?

    Neďaleko od mesta Mainz, pri Kaiserstraße a ulice Taunusstraße nájdete red-light district. Ide o erotické srdce mesta, ktoré láka návštevníkov veľkým množstvom legálnych podnikov.

  • Pre zamilovaných

    Chcete zapôsobiť na partnera? Zoberte ho alebo ju na železný most Eiserner Steg, na ktorý majú autá zakázaný vstup. Tu môžete pripnúť zámok s vašimi menami a pobozkať sa.

Čo nevynechať vo Frankfurte

Frankfurt je mesto dvoch tvárí. Na jednej strane priťahuje ľudí pre svoje historické budovy a paláce obnovené do pôvodného stavu, na druhej strane pre svoje moderné finančné centrum s mrakodrapmi a centrálami tých najväčších svetových finančných inštitúcií.

Frankfurt je často nazývaný aj ako „Mainattan“ pre svoj celý názov Frankfurt am Main, ktorý pripomína newyorský Manhattan. Keď tu budete, pozrite si najvyššiu budovu Nemecka, Commerzbank Tower, ktorá siaha až do výšky 256 metrov. Ďalším zaujímavým miestom je the Main Tower, kde za vstupné 6,50 € navštívite vyhliadkovú plošinu s panorámou mesta. 

Ak máte radi tradície, choďte do Altstadt (Staré mesto). Napriek tomu, že približne 70 percent budov bolo zničených počas bombových útokov v druhej svetovej vojne, táto štvrť vyzerá rovnako, ako v minulosti. Vďačíme za to excelentnej rekonštrukcii a práci architektov.

Čo nevynechať? Samozrejme, katedrálu svätého Bartolomeja z 14. storočia, dom Goethe a Römerberg, jedno z najkrajších námestí Európy. K videniu je aj radnica obklopená krásnymi domami postavenými a obloženými čiastočne z dreva.

Keď na vás príde hlad, choďte na tradičné „hessian“ jedlo. Prvým chodom v zozname bude určite Grüne Soße (zelená omáčka). Je vyrobená zo zmiešaných byliniek (ako pažítka, petržlen a podobne) s jogurtom alebo smotanou. Podáva sa so zemiakmi, špargľou, vajcami alebo mäsom. Môžete tiež vyskúšať Lumpen und Flöhe, zemiakové knedle plnené mäsom a Handkäse (nakladaný syr s cibuľovými krúžkami). Najlepšie chutí s jablkovým vínom (Apfel Wein) alebo pivom. Taktiež stojí za to navštíviť reštaurácie Sachsenhausen, napríklad Daheim im Lorsbacher Thal a Apfelwein Wagner. V susedstve Bornheim a Berger Straße ponúka vysoký štandard Apfelwein Solzer.

✔️ Existujú v eSky.sk nejaké špeciálne ponuky leteniek do Frankfurtu?

Na webovej stránke eSky.sk pravidelne sprístupňujeme špeciálne ponuky leteniek. Sledujte nás a nechajte sa inšpirovať!

✔️ Môžem sa postarať o cestovné poistenie pri rezervovaní letov do Frankfurtu?

Na webovej stránke eSky.sk si pri rezervácii leteniek môžete tiež zakúpiť rôzne druhy poistenia, podľa Vašich potrieb. Vďaka tomu bude Váš výlet bezpečný a pohodlný.

✔️ Keď si objednám letenky do Frankfurtu, môžem si tiež rezervovať ubytovanie na mieste?

Na webovej stránke eSky.sk ponúkame vyhľadávač ubytovania, vďaka ktorému sa môžete starať o svoje ubytovanie v mieste, kam cestujete, ešte pred cestou. Ubytovanie je možné rezervovať nezávisle od letenky alebo ako súčasť balíka Let + Hotel.

✔️ Ktoré letecké spoločnosti ponúkajú letenky do Frankfurtu?

V eSky.sk zabezpečujeme, aby ponuka letov do Frankfurtu zahŕňala nielen nízkonákladové letecké spoločnosti, ale aj tie, ktoré sa špecializujú na vysoký štandard.

Letiská vo Frankfurte

Obľúbené letecké spoločnosti na trase do Frankfurtu

Hľadáš ubytovanie? Pozri najlepšie hotely vo Frankfurte

Nájsť hotely vo Frankfurte