Menu

Granadilla de Abona (Tenerife) Leeds - Vyhľadať lety

Ukázať filtre

Leeds

  • Všeobecné informácie

    Úradný jazyk: angličtina
    Časové pásmo: UTC+1 (leto), UTC+0 (zima)
    Mena: Anglická libra (GBP)

  • Nepomýľte sa

    V Spojenom kráľovstve existujú dve mestá s názvom "Leeds" - v okresoch Yorkshire a Kent. Druhé z nich je známe pre hrad Leeds, no nehľadajte ho na severe Anglicka.

  • A čo prepitné?

    Tipy sa zvyčajne očakávajú v reštauráciách, no nie v baroch. Zvyčajne je dobré ponechať 10-15% z vášho účtu navyše. Nechajte svoj tip na stole.

  • Choďte za mesto

    Neďaleko mesta Leeds nájdete Harewoodov dom z 18. storočia. Je to jedna z najvyhľadávanejších turistických atrakcií v Yorkshire. Každý víkend sa tu konajú vzrušujúce podujatia.

Čo nevynechať v meste Leeds

Leeds je najväčšie mesto v grófstve West Yorkshire. Svoj vrchol prosperity dosiahlo vo viktoriánskej dobe vďaka rozvoju textilného priemyslu. V Armley - okrese západne od Leeds - je múzeum priemyselného dedičstva, Armley Mills. Pokračujte ďalej pozdĺž rieky na západ a uvidíte zničený kláštor z 12. storočia, opátstvo Kirkstall a Abbey House Museum – je to najobľúbenejšia turistická atrakcia v okolí.

Ak pôjdete na východ, dostanete sa do bývalého vnútrozemského prístavu a kráľovského zbrojného múzea. Majestátna, viacpodlažná budova je domovom pre britskú národnú zbierku zbraní. Okrem galérií toto múzeum zahŕňa aj strelnicu. V centre mesta je najzaujímavejšou atrakciou mestské námestie s množstvom pamiatok, napr. Black Prince.

Chcete nakupovať? Leeds vás nesklame. Nájdete tu najväčšie obchodné centrum v tejto časti Anglicka. Ponúka však oveľa viac ako len ďalšie obchody. V centre mesta si môžete vychutnať nakupovanie v jedinečnom prostredí pôsobivých historických arkád so starými budovami a chodníkmi. Kráľovná, Thornton a Veľká arkáda sú hneď vedľa seba.

Ak potrebujete nabrať sily po dlhom dni, zájdite do tradičnej anglickej krčmy. Je to skvelé miesto na pitie piva a počúvanie miestnych klebiet. Môžete tiež vyskúšať typické anglické jedlá, ako sú ryby a hranolky, jorkšírsky puding alebo nedeľné pečivo - hlavné jedlo pozostávajúce z pečeného mäsa a zemiakov. V Leeds nájdete pekné reštaurácie na každom kroku, ale odporúčame, aby ste začali v The White Swan na Swan Street alebo The Hourglass v 112 Briggate - oba sú v centre mesta. Ak chcete zažiť autentickú atmosféru miestnej krčmy, opustite Staré mesto a pozrite sa na Broadway na Dewsbury Road, Garden Gate na Whitfield Place a The Rodley Barge, ktorá hrá živú hudbu na Town Street.

 

✔️ Existujú v eSky.sk nejaké špeciálne ponuky leteniek z Granadilla de Abona do Leeds?

Na webovej stránke eSky.sk pravidelne sprístupňujeme špeciálne ponuky leteniek. Sledujte nás a nechajte sa inšpirovať!

✔️ Môžem sa postarať o cestovné poistenie pri rezervovaní letov z Granadilla de Abona do Leeds?

Na webovej stránke eSky.sk si pri rezervácii leteniek môžete tiež zakúpiť rôzne druhy poistenia, podľa Vašich potrieb. Vďaka tomu bude Váš výlet bezpečný a pohodlný.

✔️ Keď si objednám letenky z Granadilla de Abona do Leeds, môžem si tiež rezervovať ubytovanie na mieste?

Na webovej stránke eSky.sk ponúkame vyhľadávač ubytovania, vďaka ktorému sa môžete starať o svoje ubytovanie v mieste, kam cestujete, ešte pred cestou. Ubytovanie je možné rezervovať nezávisle od letenky alebo ako súčasť balíka Let + Hotel.

✔️ Ktoré letecké spoločnosti ponúkajú letenky z Granadilla de Abona do Leeds?

V eSky.sk zabezpečujeme, aby ponuka letov z Granadilla de Abona do Leeds zahŕňala nielen nízkonákladové letecké spoločnosti, ale aj tie, ktoré sa špecializujú na vysoký štandard.

Letiská

Granadilla de Abona (Tenerife) Leeds

Hľadáš ubytovanie? Pozri najlepšie hotely v Leeds

Nájsť hotely v Leeds