Menu

Miláno - do Milána

Ukázať filtre

Miláno

Ako získať lacné letenky do Milána?

Plánujete získať lacné letenky do Milána a chcete na vlastnej koži spoznať, ako vyzerá, vonia a chutí Taliansko? Lepšie miesto na výlet ste si snáď ani nemohli vybrať! Metropola Lombardska ponúknu množstvo histórie, skvelú kuchyňu a špičkové módne trendy. Vyhľadajte si lacné letenky do Talianska a cestujte rýchlo, pohodlne a bezpečne za svojimi vysnenými cieľmi. Neviete kde a ako kúpiť letenky a už vôbec si neviete dať rady s cenovou ponukou? Ak naozaj túžite ísť lietadlom do Milána, pomôžeme vám. Tu sú rady, tipy a postrehy skúsených cestovateľov, ktorí lacné letenky využívajú pravidelne.

Miláno letecky

Hovorí sa, že všetky cesty vedú do Ríma. No tá vaša, aspoň tentoraz, bude viesť do Milána. Prečo navštíviť Miláno letecky? Dôvodom sú nie len dostupné a lacné letenky, ale tiež značná úspora času a bezpečie, ktoré letecká doprava ponúka. Výlet do Milána si môžete spraviť autom – samozrejme za predpokladu, že dokážete šoférovať viac ako 1000 kilometrov a s pokojom Angličana prečkáte v prípadných zápchach na diaľniciach. Ísť sa dá aj vlakom – starosti so šoférovaním odpadajú, no pribudnú tie s prestupmi a aj časovo nie je takáto cesta do Milána nič moc, pretože zaberie prinajmenšom 18 hodín, ak všetko dobre pôjde. A čo tak ísť lietadlom do Milána? Nemusíte šoférovať a ak natrafíte na dobré a výhodné letenky, bude vás čakať priamy let do Milána za zlomok času, ktorý by ste venovali inej forme cestovania. Let Bratislava – Miláno sa dá spraviť za hodinu a pol – v Bratislave si pustíte futbalový zápas a na jeho konci vás bude vítať letisko v Miláne. Perfektné, no nie?

Kde nájsť lacné letenky do Milána?

Prečo riešiť Miláno letecky už vieme, poďme si teraz povedať kde nájsť lacné letenky do Milána. Lacné letenky sú vo všeobecnosti veľmi ceneným a žiadaným artiklom, po ktorom bažia cestovatelia z celého sveta. No iba niektorí vedia, kde ich hľadať. Ak budete hľadať letenky online, teda na internete, spravíte prvý a zároveň správny krok. Kúpa aj rezervácia letenky sa dá skutočne vykonať z pohodlia domova, no môže oň prísť, ak nezvolíte správny postup. V čom teda ten nesprávny krok spočíva? V preklikávaní desiatok a stoviek web-stránok leteckých spoločností – takto na lacné letenky do Milána môžete natrafiť, no pravdepodobnosť nie je veľká a najmä vás to bude stáť hromadu času a nervov. Tento postup je pomerne neefektívny a získate ním možno akurát tak prehľad o tom, ako sa pohybujú ceny leteniek do Talianska.

Tá správna cesta je na internete a vedie pomedzi spleť slepých uličiek k jednej jedinej stránke. eSky - štyri písmenká stačia k tomu, aby ste vyhľadávanie leteniek mali raz a navždy vyriešené. eSky je webová stránka, ktorá povýšila vyhľadávanie lacných leteniek doslova na záľubu. Ide o akýsi agregátor, ktorý zhromažďuje ponuky letov viac ako 800 leteckých spoločností z celého sveta (klasických aj nízkonákladových) a vďaka pokročilému systému vyhľadávania v nich neomylne nachádza kombinácie, ktoré sú pre cestujúceho najvyhovujúcejšie, či už z časového, ale najmä finančného hľadiska.

Ako funguje vyhľadávanie leteniek na eSky

Vyhľadávanie leteniek na webe eSky je veľmi jednoduché. Už na hlavnej stránke vás môže upútať ponuka akciových leteniek do rôznych kútov sveta. Ak vás láka predovšetkým cena leteniek a dátum odletu si dokážete prispôsobiť, môžete si vyberať práve odtiaľto – a ktovie, možno medzi zaujímavými ponukami nájdete aj lacné letenky do Milána. V inom prípade môžete vyplniť miesto odletu a príletu spolu s požadovanými dátumami, počtom cestujúcich a druhom letenky (spiatočná, jednosmerná) a dať vyhľadávať letenky. V tej chvíli nastupuje do akcie systém vyhľadávania eSky, ktorý vám o krátku chvíľku ponúkne rôzne možnosti (pokiaľ existujú) letov. Keďže cestovanie tvorí komplexný balík potrieb a zážitkov, ponúka eSky aj super možnosť vyriešiť letenky a ubytovanie dohromady (tzv. let + hotel). Obrovskou výhodou eSky je, že okrem leteniek od viac ako 800 aerolínií ponúka aj prístup k viac než 1 miliónu hotelov – všetko zoradená prehľadne a na jednom mieste. Zháňate nie len lacné letenky, ale aj ubytovanie v Miláne k tomu? Na eSky máte oboje. Web eSky je prehľadný, bez zbytočných a rušivých reklám. Keďže eSky ide s dobou a trendmi, môžete si stránku otvoriť rovnako kvalitne na počítači aj mobilných zariadeniach ako smarfóny či tablety.

Ako sa dostať do Milána?

Dobrou správou je, že let do Milána sa dá zrealizovať aj zo slovenských letísk. Trasu Bratislava – Miláno zabezpečujú viacerí prepravcovia a dá sa na ňu nastúpiť ako z letiska Milana Rastislava Štefánika v Bratislave, tak z letiska v Košiciach. Ak budete hľadať lacné letenky Bratislava – Miláno, pravdepodobne natrafíte na ponuku letov nízkonákladového dopravcu Ryanair. Populárna letecká spoločnosť operuje z letiska v Bratislave, do Milána lieta na priamej linke, čiže bez prestupu, a letenka do Milána vás môže vyjsť len na pár desiatok eur. Z Bratislavy do Milána však lietajú aj Czech Airlines, Smartwings a ďalšie letecké spoločnosti, ich lety sú však už s prestupom (najčastejšie v Prahe).

Let na trase Košice – Miláno je takisto možný. Pri rýchlom hľadaní sa nám ukázali možnosti od Czech Airlines, LOT, KLM či Austrian Airlines, vždy však s prestupom. Aj tak sa ale dá let z Košíc do Milána stihnúť za 3 až 4 hodiny, čiže sa veľmi príjemný čas. Pokiaľ ide o blízke letiská v susedných krajinách, tak priamy let z Viedne do Milána môžete absolvovať napríklad u Laudamotion či Austrian Airlines, tie najlacnejšie letenky do Milána sa nám však podarilo nájsť pri hľadaní spojení Budapešť – Miláno – vďaka eSky sme našli let z Budapešti do Milána za ťažko prekonateľných 9€. Veľmi prijateľnú cenu ale Ryanair ponúkol aj pri spojení Krakov – Miláno, kde jedna letenka do Milána vychádzala na 15€.

Je nutné podotknúť, že cena leteniek sa odvíja od viacerých faktorov, napríklad od vyťaženia danej linky v požadovanom čase. Nami spomínané lacné letenky sme hľadali koncom septembra, pričom dátum odletu sme stanovili na koniec novembra. Hľadať lacné lety mimo hlavnej turistickej sezóny je jednou z najspoľahlivejších stratégií.

Letiská v Miláne – ako sa dostať z letiska v Miláne

Za hlavné letisko v Miláne sa považuje medzinárodné letisko Malpensa. Ide o rušné, no moderné letisko, ležiace necelých 50 kilometrov severozápadne od centra Milána. Len v roku 2017 odbavilo viac ako 20 miliónov cestujúcich. Dopravu z letiska Malpensa do Milána zabezpečujú Malpensa Bus Express a vlakový spoj Malpensa Expres, pričom autobusy premávajú každých približne 10-20 minút, vlaky každú pol hodinu a do centra Milána by ste sa mali bez problémov dostať do hodiny.

Ak poletíte do Milána s Ryanair, pravdepodobne budete pristávať na letisku v Miláno – Bergamo, ktoré je známe aj ako Medzinárodné letisko Orio al Serio. Letisko sa nachádza asi 45 km severovýchodne od centra mesta, s ktorým ho spájajú priame autobusové linky, no je možné využiť aj kombináciu dopravy autobus – vlak. Cesta by v oboch prípadoch nemala presiahnuť hodinu.

Letisko Miláno Linate sa nachádza len 7 kilometrov od centra Milána, je však využívané najmä na krátke medzinárodné a vnútroštátne lety. Ak ale váš let do Milána bude končiť práve tu, tak vedzte, že do centra mesta sa pohodlne dostanete autobusom, ktorý premáva každých 10 minút a cesta s ním vám nemala zabrať viac ako pol hodinu.

Čo je dobré vedieť o Miláne

Snažili sme sa vám aspoň v stručnosti prezradiť všetko, čo je dobré vedieť o Miláne. Už teda viete nie len to, kde a ako získať lacné letenky, ale aj to aké letiská v Miláne sú a ako sa dostať z letiska v Miláne do centra mesta. Cestovanie je fascinujúce a snáď nikdy nebolo jednoduchšie ako dnes. Využite preto lacné letenky do Milána, no nezabúdajte ani na iné pozoruhodné destinácie.

✔️ Existujú v eSky.sk nejaké špeciálne ponuky leteniek do Milána?

Na webovej stránke eSky.sk pravidelne sprístupňujeme špeciálne ponuky leteniek. Sledujte nás a nechajte sa inšpirovať!

✔️ Môžem sa postarať o cestovné poistenie pri rezervovaní letov do Milána?

Na webovej stránke eSky.sk si pri rezervácii leteniek môžete tiež zakúpiť rôzne druhy poistenia, podľa Vašich potrieb. Vďaka tomu bude Váš výlet bezpečný a pohodlný.

✔️ Keď si objednám letenky do Milána, môžem si tiež rezervovať ubytovanie na mieste?

Na webovej stránke eSky.sk ponúkame vyhľadávač ubytovania, vďaka ktorému sa môžete starať o svoje ubytovanie v mieste, kam cestujete, ešte pred cestou. Ubytovanie je možné rezervovať nezávisle od letenky alebo ako súčasť balíka Let + Hotel.

✔️ Ktoré letecké spoločnosti ponúkajú letenky do Milána?

V eSky.sk zabezpečujeme, aby ponuka letov do Milána zahŕňala nielen nízkonákladové letecké spoločnosti, ale aj tie, ktoré sa špecializujú na vysoký štandard.

Letiská v Miláne

Obľúbené letecké spoločnosti na trase do Milána

Miláno je druhé najväčšie mesto Talianska a známe je hlavné svojou impozantnou katedrálou Duomo a operným divadlom La Scala. No okrem vzácnych pamätihodnosti mesto je jedným z miest módy a designu, sídlia tu okrem iného také spoločností ako: Alfa Romeo, Armani, Bugatti, Dolce & Gabbana, Pirelli, Prada a Versace. Mesto obsluhujú tri medzinárodné letiská: Malpensa, Linate a Orio al Serio známe ako Bergamo. Priame lacné lety do Milána má vo svojej ponuke nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair, ktorá do Bergama lieta štyrikrát za týždeň. Hľadáte lety do Milána? Ste na správnom mieste, využite náš vyhľadávač!

Hľadáš ubytovanie? Pozri najlepšie hotely v Miláne

Nájsť hotely v Miláne