Menu

Granadilla de Abona (Tenerife) - do Granadilla de Abona

Ukázať filtre

Granadilla de Abona (Tenerife)

Najlacnejšie letenky na Tenerife – skúste dovolenku mimo hlavnej sezóny!

Plánujete poriadne horúcu dovolenku? Rezervujte si lacné letenky na Tenerife a vyberte sa až k samotným brehom Afriky! Ostrov Tenerife je súčasťou Kanárskych ostrovov, ktoré síce patria Španielsku, no geograficky sú oveľa bližšie k pobrežiu Maroka a Západnej Sahary. Využite výhodné letenky na Kanárske ostrovy a príďte si užiť tropickú dovolenku ako z rozprávky. Vďaka teplej klíme a stabilne vysokým teplotám sa dá atmosféra Tenerife a celých Kanárskych ostrovov užívať po celý rok.

Tenerife – zaujímavosti

Hoci je Tenerife najväčším z Kanárskych ostrovov, má rozlohu „len“ asi 2 000 kilometrov štvorcových. Určite sa teda oplatí požičať si nejaké to vozidlo a vydať sa na prieskum novej destinácie. Celému ostrovu dominuje Pico de Teide, s výškou 3718 m n.m. tretia najvyššia sopka sveta (jej celková výška od morského dna však činí neuveriteľných 7500 metrov). Tá vo veľkej miere ovplyvňuje tunajšiu mikroklímu, napríklad aj tým, že zachytáva zrážky. Vďaka tomu je juh Tenerife síce menej zelený, no krásne slnečný. Slniečku tu páli napríklad na pláže Americas, Costa del Silencio či Los Cristianos.

Na severe ostrova síce prší častejšie, no aj tu si môžete oddýchnuť na krásnych plážach, napríklad na Las Teresitas. Pláž je pritom vzdialená len pár kilometrov od hlavného mesta Santa Cruz. Ak budete riešiť lety na Kanárske ostrovy, budete pristávať možno práve v blízkosti tohto mesta. Aj ostatné z miest na ostrove však stoja za návštevu, najmä ich romantické úzke uličky a historické stavby. K vôbec najpozoruhodnejším patrí komplex pyramíd v Guimar vo východnej časti ostrova. Tú majú v obľube aj wind-surferi a kite-surferi, hojne navštevujúci pobrežia okolo mesta El Medano. Pre rodičov s deťmi je zase veľkým lákadlom Loro Park. V ponuke má napríklad šou s delfínmi či kosatkami, svoje miesto tu ale našli aj papagáje, gorily, tučniaky či bengálske tigre.

Letiská na Tenerife

Medzinárodné lety na Tenerife končia na dvoch tunajších letiskách – Tenerife Sever a Tenerife Juh. Letisko Tenerife Sever sa nachádza v meste San Cristóbal de la Laguna, približne 11 kilometrov od centra Santa Cruz. Obsluhuje niekoľko pravidelných a sezónnych liniek, vrátane letov z Barcelony, Madridu či Helsínk.

Ak budete hľadať lacné letenky na Tenerife s odletom z niektorej z krajín strednej Európy, pravdepodobne natrafíte na letenky do Granadilla de Abona. Práve v tomto mestečku sa totiž nachádza letisko Tenerife Juh. Jedná sa o najväčšie letisko na ostrove a jedno z vôbec najvyťaženejších v rámci celých Kanárskych ostrovov. Počet odbavených pasažierov v ostatných rokoch prekročil hranicu 10 miliónov (za rok). Na letisku pristávajú spoje z celej Európy, sezónne sú v prevádzke aj lety na Island či do Ruska. Spojenie medzi letiskom Tenerife Juh a zvyškom ostrova zabezpečuje sieť autobusových liniek, vrátane kyvadlovej dopravy medzi letiskami Sever a Juh.

Ako sa dostať na Tenerife

Letiská v Bratislave ani v Košiciach nemajú v ponuke priame letecké linky na Tenerife. Ak chcete zohnať lacné letenky do Granadilla de Abona z Bratislavy či Košíc, pravdepodobne nájdete možnosti s prestupom vo Viedni alebo Londýne. Ak poletíte s nízkonákladovými aerolíniami, napríklad typu Ryanair, máte šancu zarezervovať si naozaj lacné letenky. Najlacnejšie letenky Bratislava – Tenerife sa nám podarilo nájsť za cenu nižšiu ako 100€, aj keď s prestupom v Londýne. Išlo však o mimosezónny termín s odletom v sobotu podvečer, čiže nízkej cene letenky nahrávali viaceré okolnosti. Nie je ale vylúčené, že sa vám podarí nájsť letenky za ešte lepšiu cenu.

Najmä vtedy, keď sa poobzeráte po ponukách za hranicami Slovenska. Napríklad z Viedne na Tenerife lieta celoročne a na pravidelných priamych linkách hneď niekoľko dopravcov. Letenky z Viedne na Tenerife si môžete rezervovať pre lety s odletom v utorok, stredu, štvrtok alebo sobotu, pričom samotný let trvá len niečo viac ako 5 hodín. Nám sa najlacnejšie letenky na Tenerife podarilo zohnať za menej ako 30€. Odlet bol v strede týždňa a v jarných mesiacoch, teda v mimosezónnom období.

Lacno a priamo do Granadilla de Abona sa však môžete dostať aj z letiska Ferencza Liszta v Budapešti. Opäť však platí, že ponuka lacných leteniek z Budapešti na Tenerife je aktuálna najmä v mimosezónnych mesiacoch. Počas vrcholiacej sezóny (jún, júl, august) sa ceny leteniek zväčša pohybujú nad úrovňou 200€, mimo nej ich hravo zoženiete aj za výrazne menej ako 100€.

Veľmi rozdielna nie je ani ponuka letov na Tenerife z Krakova. Frekvencia odletov síce môže byť nižšia, no ceny sú veľmi príjemné a vyrovnané. Nie je výnimkou, ak v júli či auguste vystihnete let z Krakova na Tenerife za 70 či 80€. V marci, septembri alebo októbri však môžu byť ceny letov ešte priaznivejšie. A čo Praha? Výhodné letenky na Tenerife sa dajú rezervovať aj s odletom z Prahy - matky miest.

Rezervácia lacných leteniek – tipy a triky

Najlacnejšie letenky na internete nie sú schované. Pravdou nie je ani to, že privilégium lietať lacno sa týka len pár vyvolených. Osvojte si pár tipov a aj vy môžete navštevovať krásne dovolenkové destinácie s letenkami za tie najnižšie ceny.

Povedzme, že máte záujem o najlacnejšie letenky do Granadilla de Abona. Využite fakt, že klíma a teploty panujúce na Kanárskych ostrovoch sú veľmi priaznivé v zásade počas celého roka. Skúste teda posunúť termín vašej cesty na nejaký z menej obvyklých dátumov. Jarné či jesenné mesiace sú na Tenerife stále veľmi príjemné, rovnako ako voda obmývajúca brehy ostrova. Navyše, ponuky lacných leteniek sú práve v období mimo hlavnej turistickej sezóny bohatšie.

Po prečítaní riadkov vyššie ste sa mohli presvedčiť, že na cenu leteniek vplýva aj dátum a čas odletu. Štatistiky ukazujú, že niektoré dni či hodiny cestujúcim vyhovujú na cestovanie menej ako ostatné. Hovoríme najmä o dňoch v strede týždňa (utorok či streda), prípadne o odletoch skoro ráno či v neskorých večerných a nočných hodinách. Ak sa v tomto smere dokážete prispôsobiť ponuke, máte veľkú šancu, že si zarezervujete letenky za výbornú cenu.

Otázku ako hľadať najlacnejšie letenky na webe vám pomôže vyriešiť aj spoľahlivý vyhľadávač lacných leteniek. Odporúčame vybrať si eSky, ktorý vyniká svojou prehľadnosťou a tiež širokou databázou leteniek od viac ako 850 leteckých spoločností. Behom okamihu vám dokáže vyhľadať a zobraziť najlacnejšiu letenku pre vami zvolenú destináciu. Prajete si letieť z Viedne na Kanárske ostrovy? Zadajte miesto odletu a príletu, príslušné dátumy a vyberajte si z ponuky najvýhodnejších dostupných leteniek.

Vyhľadávač najlacnejších leteniek – výhody

Systém eSky ponúka viacero výhod. Nezobrazí vám iba letenky za najlepšie ceny, ale všetky dôležité informácie, ktoré potrebujete; vrátane služieb v cene letenky, čísla letu, cestovnej triedy alebo času letu. V ďalšej fáze rezervácie lacných leteniek si môžete dokúpiť rôzne druhy cestovného poistenia a služieb, ktoré využijete pred a po nástupe do lietadla (online check-in, prednostný nástup, výber sedadla v lietadle, asistenčná služba pre dieťa a pod.).

Chystáte sa rezervovať si lacné letenky na Tenerife a zháňate ubytovanie? Aj s tým vám eSky dokáže pomôcť. Nechajte si zobraziť ponuku dostupných ubytovacích možností, ktoré sú prispôsobené časom vášho príletu a odletu. Pred príletom do Granadilla de Abona si môžete prostredníctvom eSky dokonca zarezervovať vozidlo v jednej z dostupných auto-požičovní a celkom nezávisle tak poznávať celé Tenerife.

Počas ciest môžete zažiť rôzne situácie. Jedno je však isté – na mnohé z nich sa môžete pripraviť spolu s eSky. Cestujte výhodne, rýchlo a pohodlne. Možno práve vás už čoskoro čaká nezabudnuteľná dovolenka na Tenerife.

✔️ Existujú v eSky.sk nejaké špeciálne ponuky leteniek do Granadilla de Abona?

Na webovej stránke eSky.sk pravidelne sprístupňujeme špeciálne ponuky leteniek. Sledujte nás a nechajte sa inšpirovať!

✔️ Môžem sa postarať o cestovné poistenie pri rezervovaní letov do Granadilla de Abona?

Na webovej stránke eSky.sk si pri rezervácii leteniek môžete tiež zakúpiť rôzne druhy poistenia, podľa Vašich potrieb. Vďaka tomu bude Váš výlet bezpečný a pohodlný.

✔️ Keď si objednám letenky do Granadilla de Abona, môžem si tiež rezervovať ubytovanie na mieste?

Na webovej stránke eSky.sk ponúkame vyhľadávač ubytovania, vďaka ktorému sa môžete starať o svoje ubytovanie v mieste, kam cestujete, ešte pred cestou. Ubytovanie je možné rezervovať nezávisle od letenky alebo ako súčasť balíka Let + Hotel.

✔️ Ktoré letecké spoločnosti ponúkajú letenky do Granadilla de Abona?

V eSky.sk zabezpečujeme, aby ponuka letov do Granadilla de Abona zahŕňala nielen nízkonákladové letecké spoločnosti, ale aj tie, ktoré sa špecializujú na vysoký štandard.

Letiská v Granadilla de Abona

Obľúbené letecké spoločnosti na trase do Granadilla de Abona

Hľadáš ubytovanie? Pozri najlepšie hotely v Granadilla de Abona

Nájsť hotely v Granadilla de Abona