Menu

Luqa - do Luqa

Ukázať filtre

Luqa

Lacné letenky na Maltu, lacné letenky do mesta Luqa

Užiť si dovolenku na Malte nemusí znamenať stráviť celé leto na stavbe – s lopatou v jednej ruke a s miešačkou po boku. Kúpte si lacné letenky na Maltu, tú ozajstnú, a na vlastnej koži môžete pocítiť, že oddych pri mori je najviac. Neveľký ostrov v Stredozemnom mori mal odpradávna veľký význam ako dopravný a obchodný uzol a na tejto skutočnosti sa prakticky nič nezmenilo až do dnešných dní. Malta toho ponúka skutočne mnoho – megalitické chrámy, hlavné mesto Valletta a Hypogeum sú dokonca zapísané na zozname Kultúrneho dedičstva UNESCO. Okrem týchto a ďalších pozoruhodností sa však na Malte nachádza aj nenápadné mestečko či dedinka s názvom Luqa. Práve na jej území sa rozprestiera jediné letisko na ostrove. Keď budete hľadať najlacnejšie letenky na Maltu, práve toto medzinárodné letisko na Malte bude vašim miestom príletu.

Luqa – fakty a zaujímavosti

Celková rozloha Malty je len 316 km2, no ostrov je pomerne husto obývaný a doslova na každom kroku na vás dýchne história a bohaté dejiny. Ak si teda kúpite lacné letenky do Luqy, chybu určite nespravíte. Mestečko je totiž skvelým východiskovým bodom, z ktorého môžete pri objavovaní ostrova vychádzať. To však nie je všetko, aj samotná Luqa má čo ponúknuť.

Mestečko Luqa leží v juhovýchodnej časti ostrova, necelých 5 kilometrov od hlavného mesta Valletta. Svojim starobylým charakterom presne pasuje do koloritu ostrova a ostatných maltských miest či dediniek. Na jeho území sa nachádza viacero objektov, budov, sôch a iných monumentov, ktoré sú zaradené medzi národné kultúrne pamiatky Malty. Viaceré z nich sú pritom zasvätené patrónovi mesta, ktorým je svätý Ondrej (známy aj ako svätý Andrej Prvopovolaný), ktorý mal patriť k štyrom najobľúbenejším učeníkom Ježiša Krista.

Na Maltu letecky

Dostať sa na Maltu letecky nie je v súčasnosti žiadny problém a určite je to jedno z tých najlepších riešení, ak chcete navštíviť ostrov či práve spomínané mestečko Luqa. Letenky z Bratislavy na Maltu má vo svojom portfóliu írsky low-cost dopravca Ryanair, ktorý z letiska Milana Rastislava Štefánika lieta do Luqy na priamej linke, pričom samotný let trvá necelé 2 hodiny a 30 minút. Čo sa týka letiska v Košiciach, to zatiaľ priame lety do mesta Luqa neponúka. Nájdete akurát lety s minimálne jedným prestupom – takúto možnosť ponúkajú napríklad aerolínie Austrian Airlines s Air Malta, ktoré vás do Luqy dopravia s medzipristátím vo Viedni. Lety z Viedne na Maltu má okrem maltského dopravcu vo svojej ponuke aj Wizz Air, ktorý do Luqy lieta priamo aj z letiska v Budapešti. Zaujímajú vás lacné letenky do Luqa? Práve sme vám predstavili tie najlepšie možnosti, odkiaľ do Luqy letieť.

Medzinárodné letisko Malta

Práve asfalt Medzinárodného letiska Malta bude pravdepodobne prvou pôdou či zemou, na ktorú v Malte vystúpite. Ide o neveľké letisko, nachádzajúce sa asi 5 kilometrov na juhozápad od Valletty, hlavného mesta ostrova, no keďže ide o jediné letisko na Malte, je pomerne vyťažené – ročne sa tu odbaví cca 6 miliónov turistov, z ktorých mnohí sem cestujú práve vďaka tomu, že zohnali tie najlacnejšie letenky online. Otázku ako sa dostať z letiska Luqa veľmi riešiť nemusíte, na letisku je totiž možné využiť služieb niekoľkých spoločností, ponúkajúcich autobusovú dopravu – okrem tej verejnej natrafíte aj na súkromných dopravcov a možnosti, ako sa dostať do Valletty či práve do mestečka Luqa.

Lacné letenky do Luqa

Každý, kto chce navštíviť Maltu, rieši ako získať lacné letenky do Luqa. Existuje pritom niekoľko prístupov, ako hľadať najlacnejšie letenky nie len na Maltu, ale do rôznych kútov sveta. Ak ste maximálne flexibilní, choďte na vec systémom „nerozhoduje čas, ani miesto, ale cena“. Hľadajte prosto čo najlacnejšie lety, nech už budú končiť kdekoľvek. V prípade, že potrebujete letieť do mestečka Luqa, sa však tento prístup nedá veľmi úspešne uplatniť. Preto aplikujte ďalšie zásady a vyhľadávanie lacných leteniek orientujte na tzv. nepopulárne dni. To sú prosto dni, kedy ľudia vo všeobecnosti neradi lietajú a linky by tak mali byť menej vyťažené. „Najobľúbenejším“ nepopulárnym dňom je utorok a streda, no ani sobotňajšie lety nie sú veľmi v láske – veď kto by rád a dobrovoľne letel v sobotu a stratil cestovaním celý deň z víkendu? Ďalším z faktorov, ktorý ovplyvňuje cenu leteniek, je čas odletu. Cestujúci majú tendenciu vyberať si z letov také, ktoré neodlietajú v obedňajších či večerných hodinách. Skúste hľadania najlacnejších leteniek na Maltu oprieť aj o túto informáciu a uvidíte, aký bude výsledok.

Kde hľadať najlacnejšie letenky do Luqy

Vyššie uvedené tipy a princípy sa dajú úspešne uplatniť najmä vtedy, ak viete, kde hľadať najlacnejšie letenky do Luqy. Že na internete? Správne, ale to by bola priveľmi všeobecná odpoveď – svoju webovú stránku totiž majú stovky aerolínií a hľadať už len na desiatich či dvadsiatich weboch z tohto množstva by bolo abnormálne zdĺhavé a časovo náročné. Na vyhľadávanie lacných leteniek treba ísť trošku inak.

Skvelý spôsobo ako na to ponúka obľúbený vyhľadávač leteniek eSky. Tento web pracuje s databázou viac ako 800 leteckých spoločností, z ponuky ktorých dokáže vybrať to najlepšie spojenie z hľadiska trvania cesty a tiež finančnej náročnosti – dokonca aj vtedy, ak na trase treba niekoľkokrát prestupovať. Špecializovaný softvér dokáže z ponuky leteniek vybrať tie najlacnejšie letenky do Luqy, ale aj do Paríža, Milána, Moskvy, Pekingu alebo Melbourne – skrátka všade tam, kam chcete letieť a kde je to pre vás zaujímavé.

Vyhľadávač leteniek eSky – ako funguje

Ako funguje vyhľadávanie leteniek cez eSky? Veľmi jednoducho. V prvom kroku si systém vyžiada len základné údaje o plánovanej trase a počte cestujúcich. V priebehu pár sekúnd sa na vašom monitore objaví ponuka letov do Luqa a prakticky akejkoľvek inej destinácie, ktorú si zvolíte, so všetkými potrebnými detailmi o lete. Rezervácia leteniek online cez web eSky je veľmi jednoduchá a intuitívna, celý postup je uľahčený tým, že web pracuje aj v slovenskej jazykovej mutácii. Navyše, okrem letenky si na eSky môžete zarezervovať aj hotely či autá kdekoľvek na svete. Vybavte si ubytovanie a spôsob dopravy vo vašej cieľovej destinácii a bude sa vám letieť oveľa ľahšie.

Najlacnejšie letenky na Maltu, do Francúzska, USA, Ázie aj Afriky teraz máte na dosah ruky. Aby vám skutočne neunikla žiadna zaujímavá ponuka, sledujte eSky na Facebooku, prípadne sa prihláste na odber newsletteru. K dispozícii je aj mobilná aplikácia – stiahnete si ju zdarma a ponuky najlacnejších leteniek budete mať vo vrecku vždy a všade.

Cestovanie je jedným z nosných momentov, ktoré charakterizujú dnešnú dobu. Žite naplno a nebojte sa získať viac. Zážitky, ktoré vám umožnia získať lety do Luqy, Kodane, Sydney, Petrohradu, Tallinu a ďalších prekrásnych miest, vás neskutočne obohatia. A to je tá najlepšia vec, ktorú cestovanie so sebou prináša. Akciové letenky hľadajte na eSky a lietajte za cenu večere v luxusnejšej reštaurácii.

✔️ Existujú v eSky.sk nejaké špeciálne ponuky leteniek do Luqa?

Na webovej stránke eSky.sk pravidelne sprístupňujeme špeciálne ponuky leteniek. Sledujte nás a nechajte sa inšpirovať!

✔️ Môžem sa postarať o cestovné poistenie pri rezervovaní letov do Luqa?

Na webovej stránke eSky.sk si pri rezervácii leteniek môžete tiež zakúpiť rôzne druhy poistenia, podľa Vašich potrieb. Vďaka tomu bude Váš výlet bezpečný a pohodlný.

✔️ Keď si objednám letenky do Luqa, môžem si tiež rezervovať ubytovanie na mieste?

Na webovej stránke eSky.sk ponúkame vyhľadávač ubytovania, vďaka ktorému sa môžete starať o svoje ubytovanie v mieste, kam cestujete, ešte pred cestou. Ubytovanie je možné rezervovať nezávisle od letenky alebo ako súčasť balíka Let + Hotel.

✔️ Ktoré letecké spoločnosti ponúkajú letenky do Luqa?

V eSky.sk zabezpečujeme, aby ponuka letov do Luqa zahŕňala nielen nízkonákladové letecké spoločnosti, ale aj tie, ktoré sa špecializujú na vysoký štandard.

Letiská v Luqa

Obľúbené letecké spoločnosti na trase do Luqa

Lacné letenky na Matu sú dnes k dispozícii viac, než kedykoľvek pred tým. Malta patrí medzi najmenšie krajiny v Európe, čo turistom zaručí, že stihnú navštíviť všetko, čo majú v pláne a ostane im tiež čas na relax na pláži. Letenky na Maltu sú v predaji celoročne a samotný let trvá niečo málo cez dve hodiny. Malta sa skladá z troch ostrovov, hlavného ostrova Malta, Gozo a ostrova Comino. Určite ste už počuli o Modrej lagúne, ktorá sa nachádza na Comine. Stačí si rezervovať lacné letenky na Maltu a odletieť na príjemnú dovolenku na tieto tri stredomorské ostrovy. A ak vám bude Malta malá, sadnite na loď a spravte si výlet na Sicíliu.

Hľadáš ubytovanie? Pozri najlepšie hotely v Luqa

Nájsť hotely v Luqa