Menu

Letenky Eilat - Vyhľadať lety do Eilatu

Ukázať filtre

Eilat

Lacné letenky do Eilatu – zo zimy do tepla

Radi by ste spoznali exotické miesto, ktoré celkom vybočuje z rámca tradičných dovolenkových destinácií? A čo tak Izrael, konkrétne jeho najjužnejší cíp? Práve v tejto oblasti, na pobreží Červeného mora, leží významné letovisko s názvom Eilat. Ak využijete ponuky leteniek do Eilatu v lete, pripravte sa na poriadne teplo. Teploty vzduchu tu hravo prekračujú hranicu 40 °C. Ešteže je naporúdzi príjemne teplučké more...

Eilat – čo je dobré vedieť

Eilat sa nachádza na brehoch Akabského zálivu, medzi Arabským a Sinajským polostrovom. Na tomto relatívne malom území sa stretávajú hranice troch štátov – Izraela, Egypta a Jordánska. Eilat patrí spolu s Tábou a Akabou k najvýznamnejším mestám tohto regiónu. Názov Eilat či Ejlat je možné nájsť dokonca v Starom zákone, mesto totiž malo byť jednou zo zastávok Izraelitov na ceste z egyptského zajatia.

To je však dávna história. V súčasnosti je Eilat moderným prístavným mestom a obľúbeným cieľom turistov, ktorí veľmi radi využívajú lacné letenky do Eilatu. Lety do Eilatu sa oplatia kedykoľvek. Podnebie sľubuje tropické letá a veľmi mierne zimy, dážď je tu naozaj raritou; azda aj preto má Eilat veľké problémy s dostatkom pitnej vody. Napriek tomu tu život doslova prekvitá, aj keď najmä pod morskou hladinou.

Čo majú spoločné letenky Eilat a delfíny? S týmito úžasnými tvormi sa môžete stretnúť v jednom zo zálivov neďaleko mesta. Rande vo vode a plávanie s delfínmi – aj takéto zážitky vám môžu sprostredkovať lacné lety do Eilatu. Ak by vám tento zážitok nestačil a budete hladní po ďalších podmorských dobrodružstvách, potom vám odporúčame navštíviť miestny Observatory park. Umožňuje pozorovať rozmanité druhy rýb, korytnačiek či žralokov, odvážnejší jedinci môžu vyskúšať potápanie.

Ani súš vás ale nemusí sklamať. Ak vás osloví ponuka leteniek do Eilatu, určite si nenechajte ujsť návštevu Červeného kaňonu, vďaka ktorému získal Eilat prívlastok izraelské Las Vegas, alebo historického Timna parku v Negevskej púšti. Zabudnúť samozrejme nemôžeme ani na legendárnu a tajomnú Petru.

Eilat letecky – najlepšia voľba

Cesta do Eilatu je v každom prípade veľkým dobrodružstvom. Ak by ste chceli ísť autom, počítajte s trasou dlhou viac ako 300 kilometrov, ktorá sa vinie cez Maďarsko, Srbsko, Turecko, Bulharsko, Jordánsko či Sýriu. Nie je pohodlnejšie a rýchlejšie absolvovať Eilat letecky?

Veru je, najmä teraz, keď sú letenky do Eilatu online a veľmi lacné. Od konca októbra 2019 bude možné využiť priame lety do Eilatu aj zo Slovenska, konkrétne z letiska v Bratislave, pričom letenky Bratislava – Eilat (respektíve lety) by mali byť sezónneho charakteru. Ak by vám z rôznych dôvodov nepasovala voľba bratislavského letiska, môžete sa upriamiť na výhodné ponuky leteniek do Eilatu s odletom z letísk vo Viedni, Budapešti, Prahe a prípadne aj Krakove.

Cena leteniek do Eilatu vás možno prekvapí. Najlacnejšie letenky do Eilatu vás môžu stáť zhruba ako večera v dobrom podniku. Letieť do Eilatu môžete už za niekoľko desiatok eur. V tejto cene môžete dokonca nájsť aj priamy let do Izraela, aj keď tie bývajú mnohokrát drahšie ako lety nepriame. Na druhej strane, let hoci aj s jedným prestupom nie je vôbec jednoduché naplánovať. Preto je dobré hľadať...

...najlepšie letenky do Eilatu na eSky

Zaujíma vás ponuka letov do Eilatu a radi by ste si zaobstarali najlacnejšie a najlepšie letenky na internete? V tom prípade nie je o čom – treba využiť možnosti webu eSky. Vyhľadávač leteniek eSky pracuje s obrovskou databázou ponúk leteniek od viac ako 800 leteckých spoločností z celého sveta.

Na základe stručných vstupných údajov dokáže systém z tohto množstva vybrať tie aktuálne najvýhodnejšie letenky na internete, ktoré sú pre danú destináciu práve k dispozícii. Vďaka eSky vám odpadá starosť s hľadaním lacných leteniek na rôznych webových stránkach – všetky ponuky máte na jednom mieste, pod jednou virtuálnou strechou.

Ak vás čaká let do Eilatu s tým, že musíte aspoň raz prestupovať, mali by ste vyhľadávač leteniek využiť tým dupľom. Pokročilé technologické riešenie umožňuje nachádzať a spájať aj navzájom nesúvisiace lety tak, aby na seba logicky nadväzovali a vy ste mali dostatok času na prestup a pokojnú, rýchlu a výhodnú cestu do zvolenej destinácie.

Tipy kedy a ako rezervovať letenky

Najlacnejšie lety do Eilatu sa oplatí vyhľadávať včas, aspoň s niekoľkotýždňovým či mesačným predstihom. Čím skôr začnete, tým viac ponúk budete mať k dispozícii. Lacné letenky Eilat sa totiž celkom rýchlo míňajú. Nechávať si veci na poslednú chvíľu sa v tomto prípade veľmi neoplatí – last-minute letenky nemusia byť vždy k dispozícii a ani ich cena pravdepodobne nebude veľmi priaznivá.

Ak chcete letieť do Eilatu lacno, skúste využiť mimosezónne ponuky najlacnejších leteniek do Eilatu. Práve mimo hlavnej turistickej sezóny sa dajú zohnať najlepšie akciové letenky na internete. A Eilat so svojim tropickým podnebím ponúkne príjemné teploty aj inokedy ako v júni, júli či auguste. Dovolenka v Eilate stojí za to aj v jarných či jesenných mesiacoch, prípadne v čase, kedy ulice našich miest a obcí pokrýva snehová prikrývka.

Mnohí ľudia si vyberajú lacné letenky do Eilatu v termínoch a časoch, ktoré sú medzi cestujúcimi považované za menej populárne a v zásade neobľúbené. Linky s odletom v skorých ranných či neskorých nočných hodinách nie je vždy jednoduché naplniť, najmä ak sa letí v strede týždňa. Aspoň tak to vyplýva zo štatistických ukazovateľov. Z toho dôvodu bývajú letenky pre tieto linky neraz zlacnené či zvýhodnené. Kto sa dokáže zaprieť a oželieť trochu pohodlia, ten si môže robiť zálusk na super letenky za výhodnú cenu.

Eilat – letisko

Od prelomu 80-tych a 90-tych rokov 20. storočia smeroval každý lacný let do Eilatu na letisko Uvda. Jednalo sa o pôvodne vojenské letisko, avšak rozhodnutím kompetentných sa začalo orientovať na civilnú dopravu a stalo sa jedným z dvoch medzinárodných letísk v Izraeli. Letisko Uvda sa nachádzalo približne 60 kilometrov na sever od prístavného mesta Eilat a využívala ho celá rada nízkonákladových leteckých spoločností. Od roku 2019 však prevzalo úlohu letiska Uvda nové letisko – letisko Ramon.

Toto letisko je možné identifikovať aj pod názvom Eilat Ilan and Assaf Ramon Internationl Airport. Nachádza sa necelých 20 kilometrov od Eilatu a vo svojom názve nesie mená otca a syna Ramonových, ktorí zahynuli pri výkone svojho povolania (syn Assaf behom leteckého výcviku, otec Ilan pri nehode raketoplánu Columbia).

Letisko Ramon disponuje viac ako 3500 metrov dlhou pristávacou plochou, ktorá zvládne obslúžiť aj najväčšie dopravné lietadlá. Nepochybnou výhodou je tiež fakt, že letisko je bližšie mestu Eilat (z letiska sa do Eilatu dostanete autobusom alebo koľajovou dopravou za pár minút). Ponuka leteniek do Eilatu a z Eilatu zatiaľ zahŕňa najmä sezónne lety, pričom prím v nej hrajú dobre známe low-cost letecké spoločnosti ako Ryanair či Wizz Air. Tie zabezpečia lacné lety do Eilatu z viacerých lokalít strednej Európy.

✔️ Existujú v eSky.sk nejaké špeciálne ponuky leteniek do Eilatu?

Na webovej stránke eSky.sk pravidelne sprístupňujeme špeciálne ponuky leteniek. Sledujte nás a nechajte sa inšpirovať!

✔️ Môžem sa postarať o cestovné poistenie pri rezervovaní letov do Eilatu?

Na webovej stránke eSky.sk si pri rezervácii leteniek môžete tiež zakúpiť rôzne druhy poistenia, podľa Vašich potrieb. Vďaka tomu bude Váš výlet bezpečný a pohodlný.

✔️ Keď si objednám letenky do Eilatu, môžem si tiež rezervovať ubytovanie na mieste?

Na webovej stránke eSky.sk ponúkame vyhľadávač ubytovania, vďaka ktorému sa môžete starať o svoje ubytovanie v mieste, kam cestujete, ešte pred cestou. Ubytovanie je možné rezervovať nezávisle od letenky alebo ako súčasť balíka Let + Hotel.

✔️ Ktoré letecké spoločnosti ponúkajú letenky do Eilatu?

V eSky.sk zabezpečujeme, aby ponuka letov do Eilatu zahŕňala nielen nízkonákladové letecké spoločnosti, ale aj tie, ktoré sa špecializujú na vysoký štandard.

Letiská v Eilate

Obľúbené letecké spoločnosti na trase do Eilatu

Čo by ste povedali na dovolenku v Izraeli? Kúpte si lacné letenky do Eilatu a spravte si výlet do krajiny, ktorá je na zozname krajín cestovateľov z celého sveta. Izraelský Eilat je perfektné letovisko, ktoré má príjemné teploty už od skorej jari. Navyše, ak plánujete návštevu okolitých krajín, ako napríklad Egypt, ste na správnom mieste. Rezervujte si letenky do Eilatu v Izraeli a navštívte aj mestá ako Tel Aviv, Jeruzalem či svetoznáme Mŕtve more, kde si môžete zaplávať aj v prípade, že to neviete. Izrael má tiež vynikajúce jedlo a na raňajky vám rozhodne odporúčame sýtu Shakshuku, ktorá vás naštartuje na deň plný objavovania Izraela. Stačí si kúpiť letenky do Eilatu.

Hľadáš ubytovanie? Pozri najlepšie hotely v Eilate

Nájsť hotely v Eilate